Mittakaava: 1/32

Valmistaja: Dragon

Teksti on lainattu Pienoismallit.net sivulta jonka on kirjoittanut Raimo Leino jossa hän arvostelee tätä rakennus sarjaa.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

Dragonin 1/32 skaalan Mustangi on haukuttu lyttyyn netissä ja monessa muussakin tahossa jo moneen kertaan kuluneen vuoden aikana. Suurimmat valituksen aiheet ovat oleet mallin pintaan toteutetut biljoonat upponiitit, joita ei oikeassa koneessa ollut olemassakaan. Myös mallin uppoviivoitukset ovat "vain hieman Välimerta matalampia" ja potkurin lavat ovat aivan väärän muotoiset. Muutenhan tämä sitten onkin ihan mainio malli Mustangista. Heh.

Noh, kelpaa ainakin minulle. Tästä on hyvä toteuttaa vaikkapa vuonna 1969 käydyn "jalkapallosodan" koneyksilö - sodan kummatkin osapuolet Honduras ja El Salvador käyttivät tätä konetta.

Dragonin sarjan muovi on kovin pehmeän oloista, joten kannattaa olla tarkkana kun sitä työstää ja irrottelee osia valurangoista. Ylimääräisiä muovipurseita ei osissa ole havaittavissa, mutta irrotetuissa osissa tulee mukana hirveä määrä valurankojen jämiä, jóita joutuu sitten kovasti hioskelemaan.

Mukana on myös käsittämättömästi pari pikkuruista metallijousta, jotka asennetaan laskutelinevarsien sisään - en ole koskaan käsittänyt, että mikä järki on laittaa tällaisia jousia staattiseen malliin - ei kai tarkoitus ole sitä valmista mallia painella "selästä" ja sitten ihailla, että "oh, siinähän on ihan iskarit"?

Fotoetseinä tulevat mukana hienot istuinvyöt.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

Moottori kasattuna ja maalattuna. Se oli helppo koota ja ei pahemmin mitään yhteen sopimis vaikeuksia ollut, Pakosarjan  maalasin hopeaksi johon lisäsin Tamiyan säestämis puutereita. Referenssinä käytin kuvaa Merlinistä

1916191.jpg

Merlin V-1650-7 moottorin tuki puomien detailjointia pikku poran terällä ja pohjamaalina hopea jonka päälle maalasin hiekka värin.

1916637.jpg

Moottorin päälle tuleva peltien tuki raudat olivat sileitä joten pikku poran terällä porasin NS pultti reiät että tuo näyttäisi vähäsen paremmalta sitten kun se on koneessa kiinni ja huh kyllä siinä meni aikaa kun koko homman laitti täyteen koloja.

1916663.jpg

Moottori kiinitetty paikoilleen ja palkit maalattuna. Pientä johdotusta pitää laittaa siihen ja pientä säestämistä että se toisi pientä kuluma näköä.

1916675.jpg

1916681.jpg

 

Instrumentti paneeli maalattuna ja valmiina liimattavaksi paikoilleen.

1931915.jpg